Zoeken
  • juliestouch

True or False: zonneproducten

Zonneproducten! Je hebt ze in alle vormen, soorten, groottes en geuren, maar er bestaan jammer genoeg ook nog veel vragen over zonnecrème! Ik hield op mijn sociale media kanalen afgelopen donderdag een mini quiz over zonnecrème. En hier zijn dan ook de juiste antwoorden!


1.Een zonnecrème is even goed als een zonnespray.


False! En ik moet toegeven dat ik hier eigenlijk niet bij had stilgestaan, tot ik me verder ging inlezen in zonneproducten. Maar als je logisch nadenkt, kom je zelf ook wel tot het besef dat een spray niet hetzelfde effect kan hebben als een crème.


Een zonnecrème breng je rechtstreeks aan op je huid, waardoor deze volledig opgenomen kan worden. Een zonnespray ga je, zoals de naam het zegt, sprayen op je huid. De nevel komt echter niet allemaal op je huid terecht. Daarom is een zonnecrème beter dan een zonnespray.


Ben je net als ik toch echt fan van een spray en niet van een crème? Dan geef ik je hierbij mijn tip: wees niet te zuinig, maar spray er op los! Wrijf vervolgens de nevel goed in! Zo ben je zeker dat de nevel je gaat beschermen.


2.Wie bruin is, hoeft zich niet of minder in te smeren.


False! Mensen met een lichtere huid verbranden sneller dan mensen met een bruinere huid, maar dat wil niet zeggen dat mensen met een bruinere huid zich minder moeten insmeren met zonnecrème. Maar zoals je waarschijnlijk reeds weet, is de zon enorm schadelijk voor onze huid. Het is factor nummer 1 voor vroegtijdige huidveroudering.


3. Je moet je niet insmeren als je in de schaduw of onder een parasol ligt.


False! Onder een parasol of in de schaduw ben je iets meer beschermd tegen de zon dan als je in de volle zon gaat liggen, maar nog niet voldoende! Zonnestralen worden gereflecteerd door zand, water, zee... en UV-stralen geraken natuurlijk ook door glas. Daarom is het dus ook belangrijk om een zonnefactor te gebruiken in de schaduw!


Persoonlijk verhaal: een van de ervaringen met de zon en zonnebrand die ik nooit zal vergeten, jammer genoeg. Toen ik ongeveer 13-14 jaar was, had ik me braaf ingesmeerd met zonnecrème. Niet dat ik toen een enorme zonneklopper was, ik verbrand gewoon mega snel. Ik leerde al van vrij jong dat me insmeren belangrijk was met mijn bleek velletje. Dus zo gezegd zo gedaan smeer ik me in en leg ik me onder een parasol in de zon. Slaapkop dat ik ben, viel ik natuurlijk in slaap. Toen ik iets later wakker werd, was de zon volledig gedraaid en lag ik dus met mijn billen in de zon. Wat snel duidelijk werd: ik had mijn billen (rond mijn bikinibroekje) niet goed ingesmeerd (aka niet) met als resultaat dat ik knalrode billen had waar ik amper op kon zitten. En dit dan nog eens ongeveer 24u voor ik met mijn billen 10u lang op een vliegtuig mocht gaan zitten. De beschadiging op mijn billen was meer dan een jaar zichtbaar. Ik moet je niet wijsmaken dat ik vanaf nu mijn billen goed insmeer als ik in de zon ga liggen zeker?


4. Hoe hoger de factor in zonnebrand, hoe langer je in de zon kan liggen


True! Hoe hoger de factor, hoe beter de bescherming. Met een factor 50 kan je ongeveer dubbel zo lang in de zon als met een factor 20. Maar dat betekent nog steeds niet dat je je daarom minder moet insmeren. Je smeert je best nog elke 2à3 uur in met zonnecrème.

En daar zit hem dan ook het gevaar van een factor 50: mensen smeren minder als ze een factor 50 op hebben dan als ze een factor 20 op hebben. Vergeet ook niet dat als je je zonnecrème in de zon laat liggen, je factor naar beneden gaat. Je bewaart hem dus best op een koelere, donkere plaats en niet vol in de zon.


Helemaal klaar om zonnecrème te smeren? Kijk dan op www.juliestouch.com voor het volledige aanbod aan zonneproducten! Bij aankoop van 2 of meer zonneproducten krijg je helemaal gratis een leuke strandtas of strandhanddoek cadeau!


gif

Tot snel!

X

Julie


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven