Zoeken
  • juliestouch

Hoe je gezicht perfect reinigen?

Een mooie huid begint vaak bij het voldoende en goed reinigen van je huid. Maar wat is nu een goede reiniging? Hoe vaak moet ik reinigen? En welke producten zijn geschikt voor mijn huid? Laten we het te weten komen!


Waarom moet ik reinigen?


Reinigen is super belangrijk in je dagelijks ritueel. Als je niet voldoende tijd hebt om verschillende stappen te volgen (of je hebt gewoon geen zin), dan vind ik reinigen en een dagcrème persoonlijk de meest belangrijke stappen.


Je huid komt dagelijks in contact met verschillende onzuiverheden: uitlaatgassen, dampen, zweet, talg, make-up... Om te voorkomen dat achtergebleven resten hiervan je huidbarrière gaat aantasten, is het belangrijk om te reinigen.


Door niet te reinigen gaat onze huid vrije radicalen de kans geven om onze gezonde cellen aan te vallen. Vrije radicalen gaan uitleggen gaat ons te ver brengen van het doel van deze blogpost (jou je huid doen reinigen!), maar vrije radicalen zijn niet goed voor ons lichaam. Ze veroorzaken bijvoorbeeld pigmentvlekken en doen onze huid sneller verouderen.


Ook belangrijk: je mag nog de duurste dagcrèmes en serums gebruiken. Als je je huid niet reinigt, gaan deze producten niet voldoende effect hebben. Ze kunnen namelijk niet door het vuil doordringen.


Hoe vaak moet ik reinigen?


Reinigen doe je best 2x per dag, en je kan waarschijnlijk wel al raden op welke 2 momenten je dit zou moeten doen! Jawel, elke ochtend en avond.


'S avonds om alle make-up, talg en het vuil van buitenaf te verwijderen.

'S ochtends om alle onzuiverheden die 's nachts naar de oppervlakte kwamen (zoals zweet) te verwijderen.Overmatig reinigen is dan weer slecht voor je huid, net zoals werken met te agressieve reinigers die niet bij je huid passen. Overmatig reinigen gaat je beschermingslaag (huidbarrière) afbreken en de goede bacteriën op je huid in verwarring brengen.


Stappenplan naar een perfecte reiniging


  • Begin met je ogen: reinig je ogen en de zone rondom je ogen met een daarvoor voorziene reiniger, een oogdemaquillant dus. Je ogen hebben een speciale reiniger nodig, omdat de huid hier veel dunner is.

  • Reinig dan je huid met een reiniger op maat van je huid. Er zijn verschillende reinigers: melk, lotion, gel, schuim... Het is hier vooral belangrijk om te kijken naar je huidtype en op basis daarvan een correcte reiniger te kiezen.

  • Werk je reiniging af met een tonic! Voor velen lijkt dit een onnodige stap, maar is eigenlijk wel belangrijk. Een tonic gebruik je na de laatste stap met water. Een tonic gaat de Ph-waarde van de huid herstellen.

  • Werk je routine af met een serum, oogcrème en dag/nacht crème.


Een extra reiniging: scrubben! Je kan in m'n vorige blogpost meer lezen over het scrubben van je huid. Scrubben doe je best 1-2 keer per week met een product afhankelijk van je huidtype.


DUS?


Ik hoop dat je nu klaar bent om je huid goed te reinigen, en dat je dit natuurlijk ook gaat doen! Indien je nog vragen hebt over reinigen, aarzel absoluut niet om me een berichtje te sturen!


Wat hebben we geleerd?

  • Je gebruikt best een reiniger en tonic geschikt voor jouw huidtype.

  • Te weinig reinigen is schadelijk, maar te veel ook: elke ochtend en avond is de regel


Heb je nog vragen? Of een specifiek huidprobleem? Aarzel niet om me vrijblijvend te contacteren! Ik ben er om jullie te helpen!


SKINCARE-AT-HOME: door corona werk ik nu tijdelijk met huidanalyses door middel van een vragenlijst! Na het invullen stuur ik je enkele geschikte pakketjes door waaruit jij een keuze kan maken! Huidverzorging op maat van je huid en op maat van je budget! Klik hier voor de link: https://forms.gle/unguH21AHiZb2BxN8 Het invullen van de vragenlijst is vrijblijvend en verplicht je niet tot aankoop!


Kijk je graag eens rond op de webshop? De reinigers en tonics staan vermeld bij het onderdeel 'basics', maar je vindt ook soms reinigers bij het specifieke huidtype.


Tot snel! x


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2020 door Julie's Touch. Met trots gemaakt met Wix.com