Zoeken
 • juliestouch

8 tips voor een gevoelige huid

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige huid. Maar wanneer spreken we juist van een gevoelige huid? En wat kunnen we eraan doen?


Wat zijn de oorzaken en kenmerken van een gevoelige huid?


Een gevoelige huid wordt vooral veroorzaakt door een verlaagde tolerantiedrempel. Hierdoor gaat de huid sterker reageren, meestal op dingen waar een normale huid niet op gaat reageren. We noemen de huid dan hyperreactief.


De huid heeft volgende kenmerken: je hebt soms last van een prikkeling gevoel, je huid voelt vaak verhit aan, je huid trekt tegen, je hebt last van jeuk... Een heel vaak voorkomend kenmerk is de roodheid van de huid.


Opgelet: een rode huid is niet altijd maar een gewoon gevoelige huid. Er zijn ook huidaandoeningen waarbij roodheid een kenmerk is. Het is dus altijd belangrijk om bij huidkwaaltjes een opgeleid iemand te contacteren zodat je de juiste producten gebruikt en het niet erger maakt.


Triggers van bovenstaande kenmerken zijn:

 • Klimaatveranderingen: hele koude of hele warme klimaten, UV-licht (zon) en koude, felle wind

 • Stress, vermoeidheid, emoties... hebben een groot effect op de toestand van onze huid

 • Hormonale veranderingen: vlak voor of vlak na de menstruatie kan de huid gevoeliger zijn. Ook medicatie-inname en voedsel (intoleranties) hebben een invloed op de toestand van je huid

 • Cosmetica, zeep, agressieve reinigers, scrubs... hebben een invloed op onze huid. Het is super belangrijk om producten te gebruiken die passen bij je huidtype.

De oorzaak van een gevoelige huid zou ons wel eens te ver kunnen brengen. De makkelijkste oorzaak is een aangetaste huidbarrière waardoor irriterende bestanddelen onze huid kunnen binnendringen. Maar er zijn ook nog veel dieperliggende oorzaken die aan de bron kunnen liggen van je gevoelige huid.


De tips voor een gevoelige huid


 • Vermijd intens scrubben: je huidbarrière is al fragiel, dus ga eerder voor een (chemische) peeling. Er zijn geschikte peelings voor thuisgebruik, maar je laat een goede peeling toch best uitvoeren door je schoonheidsspecialiste

 • Vermijd zeer koude of zeer warme omstandigheden

 • Vermijd irriterende producten of cosmetica

 • Vermijd zon. Zon, meer bepaald de UV-stralen, gaan onze huidtolerantie verlagen en de gevoeligheid verhogen

 • Gebruik een dagcrème met hoge tolerantie, zonder parfum, met liefst van al UV-bescherming. Ik zelf gebruik een dagcrème en apart een zonnebescherming. Het gebruiken van zonnebescherming is algemeen super belangrijk, zelfs in de winter!

 • Drink voldoende water. Water heeft een positief effect op de beschadigde huidbarrière en gaat helpen deze te beschermen

 • Leg 1 à 2 keer in de week een zacht hydraterend masker

 • Laat je huid om de 6-8 weken professioneel verzorgen door een gediplomeerd schoonheidsspecialiste


(c) Germaine De Capuccini - So Delicate

Weetje: tegenwoordig zie je veel merken die het woord 'natuurlijk' op hun verpakkingen zetten. Hierdoor ga je denken dat wat je koopt enkel bestaat uit natuurlijke bestanddelen, maar niets is minder waar! Een merk mag het woord 'natuurlijk' al op hun verpakking zetten vanaf dat er 30% aan natuurlijke ingrediënten in verwerkt zitten. Dat betekent dus dat er wel liefst 70% aan andere (chemische) ingrediënten in verwerkt kunnen zijn. Check dus altijd eerst de ingrediëntenlijst om te kijken hoe natuurlijk een product is.


DUS?


Ik hoop dat je hierdoor iets meer hebt bijgeleerd over een gevoelig huid. Een gevoelige huid is delicaat, en het is dus altijd belangrijk om je te informeren over de geschikte producten bij een gediplomeerd schoonheidsspecialiste of dermatoloog.


Wat hebben we geleerd?

 • Een gevoelige huid is een huidtype, maar er kunnen ook onderliggende problemen of aandoeningen zijn

 • Een gevoelige huid moet correct verzorgd worden met zo min mogelijk agressieve producten

 • Er zijn diverse triggers voor een gevoelige huid, en het is super belangrijk om te kijken van waar de gevoelige huid kan voortkomen

Heb je nog vragen? Of een specifiek huidprobleem? Aarzel niet om me vrijblijvend te contacteren! Ik ben er om jullie te helpen!


SKINCARE-AT-HOME: door corona werk ik nu tijdelijk met huidanalyses door middel van een vragenlijst! Na het invullen stuur ik je enkele geschikte pakketjes door waaruit jij een keuze kan maken! Huidverzorging op maat van je huid en op maat van je budget! Klik hier voor de link: https://forms.gle/unguH21AHiZb2BxN8 Het invullen van de vragenlijst is vrijblijvend en verplicht je niet tot aankoop!


Kijk je graag eens rond op de webshop? Ook daar heb ik een tab voor de gevoelige huid! Klik hierboven op 'webshop'!


Hopelijk tot snel!
6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2020 door Julie's Touch. Met trots gemaakt met Wix.com